Kinderzitje mountainbike

Als je een kinderzitje voor de mountainbike zoekt, moet je met een aantal extra zaken rekening houden. Zo heb je natuurlijk geen bagagedrager waarop je het kinderzitje kan monteren, terwijl veiligheid nog meer een heikel punt is. Toch is het vinden van een goed kinderzitje voor op de mountainbike niet onmogelijk. Hieronder vind je bijvoorbeeld een aantal goede kinderzitjes voor op de mountainbike.

Over het kinderzitje op de mountainbike

Ook op een mountainbike kan je een kinderzitje plaatsen, maar je moet er natuurlijk wel even rekening mee houden dat je geen bagagedrager hebt. Hiervoor zijn er speciale kinderzitjes die je aan het frame of aan de zadelbuis kan monteren. Sommige kinderzitjes zijn hier speciaal voor gemaakt, maar bij andere kinderzitjes voor de mountainbike moet je even een adapter in huis halen. Het belangrijkste is in ieder geval dat je kindje comfortabel en veilig zit, waarbij het kinderzitje niet te veel gaat schokken en de beentjes niet in de spaken terecht kunnen komen. Hierboven hebben we vier goede kinderzitjes voor de mountainbike weergegeven.

Als alternatief is er de Mac-Ride, een speciaal kinderzitje voor mountainbikes. Dit kinderzitje wordt op het frame geplaatst bij mama of papa. Er zijn geen schouderriempjes of rugsteun, maar het kindje kan meebewegen en houdt de handen op het stuur. Het zadel doet denken aan dat van een paardenzadel en de voeten zitten nog steeds vast in flexibele voetriempjes. Het is een innovatief ontwerp en de enige in zijn soort, speciaal op de markt gebracht voor mountainbikers. Het stimuleert kinderen om ook zelf hun evenwicht te vinden, wat een pluspunt is wanneer ze zelf beginnen te fietsen.